No-cure-no-pay-incasso: wat zijn de ervaringen?
Wie regelmatig een factuur uit handen geeft, komt niet om de term ‘no cure no pay’ heen. Dat klinkt natuurlijk mooi, zo’n belofte. Maar uiteindelijk vraag jij je vooral af of dit ook wordt waargemaakt. Wat houdt no-cure-no-pay-incasso precies in? Hoe gaat dit in zijn werk - en wat zijn de ervaringen? Wij leggen het graag aan je uit.
Wat is no-cure-no-pay-incasso?
No cure no pay betekent letterlijk: bij geen succes ook geen betaling. Met no cure no pay incasso is succes verkregen als het geld geïnd is. Een vordering wordt eerst met de wettelijke incassokosten verhoogd, waarna de vordering op de schuldenaar wordt ingesteld. Betalingen hierna strekken in eerste instantie in mindering op de wettelijke incassokosten, daarna op de rente en vervolgens op de hoofdsom. De kosten worden dus pas in rekening gebracht als er geld is geïnd. En de kosten dus verhaald zijn.
Hoe gaat een no-cure-no-pay-incassobureau te werk?
Stel: een schuldenaar betaalt je rekening niet. Of een automatische incasso mislukt, doordat er onvoldoende geld op de rekening staat. Dan stuur je natuurlijk eerst een herinnering of aanmaning. Blijft reactie uit? Dan kun je de vordering indienen. Je loopt liever geen financieel risico, waardoor no cure no pay de beste optie is.
Hoe werkt no cure no pay bij IP Nederland Incasso & Juristen:
- Je dient eenvoudig je vordering in via onze website.
- Dezelfde werkdag ontvang je de opdrachtbevestiging en de schuldenaar een sommatie.
- Vervolgens trekken wij alles uit de kast om contact met de schuldenaar te leggen en het bedrag te innen. Van een sms’je tot een chatbericht op social media.
- Ondertussen volg jij de incassowerkzaamheden op ons klantenportaal IP Online Dossier.
- Gaat de schuldenaar tot betaling over? Daarmee betaalt hij direct de kosten van het incassotraject.
Wat als mijn debiteur alsnog niet betaalt?
Hoewel wij in de meeste gevallen succesvol incasseren, komt het zo nu en dan voor: een schuldenaar die maar niet betaalt. Misschien twijfel je over de volgende stap. In dat geval komt de expertise van onze juristen goed van pas. In overleg met jou kunnen wij een rechtszaak aanspannen, om alsnog de vordering te verhalen. Natuurlijk doen wij dit altijd met respect voor de klantrelatie.
Weigert je schuldenaar alsnog te betalen ondanks de uitspraak van de rechter? Dan treffen wij executiemaatregelen. Onze gerechtsdeurwaarders zijn werkzaam in heel Nederland en leggen onder andere beslag op inkomen, bezit, tegoeden en onder de fiscus. Alles om jouw vordering te incasseren.
Wat zijn de ervaringen met no-cure-no-pay-incasso?
Het principe van no cure no pay klinkt natuurlijk goed. Toch komt het in de praktijk niet altijd overeen met de werkwijze. Regelmatig brengen incassobureaus alsnog kosten in rekening bij een mislukt incassotraject. Een schuldenaar die zich verzet kost immers meer moeite dan een schuldenaar die direct betaalt na een aanmaning.
Wist je dat het ook anders kan? IP Nederland werkt op basis van ‘cure or no cure: no pay’. Zelfs als het uitloopt op een gerechtelijke procedure. Op zoek naar een incassobureau dat no cure no pay écht waarmaakt? IP Nederland staat voor je klaar. Je bereikt ons via info@ipnederland.nl of 072 509 0606.