Gerechtsdeurwaarder aan de deur
Degene die niet aan zijn verplichtingen voldoet en rekeningen niet betaalt zijn er bang voor: eens staat de gerechtsdeurwaarder van Incassopoort voor de deur. Dit is een professional en verricht ook maar slechts in opdracht zijn of haar werk. Als er netjes betaalt voor de bestelde producten of afgenomen diensten zal het gevreesde bezoek niet ontvangen. Wanneer komt de gerechtsdeurwaarder van Incassopoort en wat houdt dat dan in?
De gerechtsdeurwaarder wordt niet voor niets gevreesd. Indien er bezittingen of en inkomen is kan dit worden ingenomen. Het is dan ook erg verstandig om het niet zo ver te laten komen. Als iemand echt in de financiële problemen zit, kan deze wakker liggen van de angst voor de gevolgen. Meestal komt de gerechtsdeurwaarder niet opeens. Hier gaat in de praktijk vaak een heel traject aan vooraf van herinneringen en aanmaningen.
Zodra een schuldeiser besluit dat de betaling lang genoeg achterwege is gebleven, wordt bijvoorbeeld Incassopoort ingeschakeld. Indien de schuldenaar in gebreke blijft wordt er een rechter gevraagd vonnis te wijzen over de rechtmatigheid van de schuldeis. Met vonnis kan de gerechtsdeurwaarder pas echt overgaan tot innen, door het nemen van executiemaatregelen zoals beslag op inkomen/uitkeringen en bezittingen of tegoeden.
De incassoprocedure brengt kosten met zich mee en behalve de openstaande rekening en rente int de gerechtsdeurwaarder van Incassopoort ook de gemaakte kosten. Betalen aan de gerechtsdeurwaarder kost dan ook altijd meer dan aan degene die de factuur had verzonden.
De gerechtsdeurwaarder stelt je op de hoogte van het vonnis en het is zijn taak om ervoor te zorgen dat er aan het vonnis voldaan wordt. Wordt de gerechtsdeurwaarder niet betaald, dan zal hij overgaan tot het nemen van de executiemaatregelen. Er zal een overzicht gemaakt worden van de bezittingen. Mocht er in dat stadium geen concrete betalingsafspraken gemaakt kunnen worden wordt het beslag uitgevoerd. In beslag genomen goederen worden per veiling verkocht. De opbrengst wordt verrekend met de verkoopkosten en het restant wordt in mindering gebracht op de vordering